Little Anne från Laerdal

Laerdal tillverkar marknadsledande produkter inom HLR-utbildning. En av deras absolut populäraste produkt är HLR-dockan Little Anne QCPR. Regelbunden HLR-träning är avgörande för att hantera skarpa situationer på bästa sätt, och övning med Little Anne QCPR ger dig en realistisk HLR-upplevelse och bra förberedelse inför ett verkligt hjärtstopp.

De tekniska fördelarna med Little Anne QCPR

Little Anne QCPR utmärker sig tack vare möjligheten för HLR-instruktörer att ge konstruktiv feedback baserat på data som samlas in. Med appen Little Anne QCPR Instructor kan HLR-instruktörer övervaka upp till sex kursdeltagare samtidigt och på så sätt anpassa den feedback som varje deltagare får, beroende på vad just den eleven måste förbättra för att maximera effektiviteten. Appen mäter, i realtid, kvaliteten på bröstkompressioner, inblåsningar och kompressionstakt. Med Little Anne QCPR Instructor får du även en resultatsammanställning med poäng och tips på förbättring, samt en lista över alla sparade resultat så att du kan se hur du blir bättre och effektiviserar din HLR.  

Dessutom finns även appen QCPR Learner som elever kan använda vid träning på egen hand. Flera deltagare har möjlighet att använda appen samtidigt och kan instruera varandra baserat på den feedback som appen visar.

Öva i olika situationer med Little Anne

Little Anne QCPR och Little Anne QCPR instructor gör lärandet roligare då man med appen kan avsluta alla övningssessioner med HLR-tävlingar. Deltagarna får prova på att utföra HLR under press och när adrenalinet flödar i kroppen. Det kan både vara roligt men det är också otroligt viktigt att ha gjort HLR i en pressad situation. Om man enbart övar genom att ta det lugnt och inte har någon slags press så blir övningen mindre verklighetsanpassad. I en skarp situation kommer stress och adrenalinnivåer slå i taket och det är viktigt att kunna hantera både sig själv och situationen för att ha så stor chans som möjligt att rädda liv.

Kombinera Little Anne med träningshjärtstartare

Det finns även goda möjligheter att använda träningshjärtstartare med Little Anne QCPR, vilket skapar ytterligare en dimension av HLR-träning. Att hantera ett hjärtstopp är inte enkelt i ett skarpt läge, men ju mer du övat desto bättre förberedd är du vid ett hjärtstopp.

Se hela vårt utbud av Little Anne dockor och andra HLR produkter från Laerdal!

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.