HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / Utbildningar / HLR Utbildningar

Symbol för utbildning HLR. Ikonen är en HLR docka i vit färg på blå bakgrund.

HLR utbildning i Hjärt-Lungräddning på arbetsplatsen

Våra kvalificerade instruktörer håller utbildning i HLR över hela landet

HLR utbildning finns hos oss på HLR Grossisten och vi utbildar i   hjärt-lungräddning (HLR) och Första Hjälpen över hela landet, ute på   arbetsplatser direkt hos dig som kund. Genom att delta i våra utbildningar får du inte bara värdefulla kunskaper och färdigheter, utan också tryggheten att kunna göra skillnad när det verkligen behövs. Vi har ett engagerat team av kvalificerade och erfarna instruktörer som är officiellt registrerade hos Svenska Rådet för HLR. Deras expertis och hängivenhet garanterar att varje HLR utbildning vi erbjuder är av högsta kvalitet, helt anpassad efter ditt specifika behov.

Våra populära produktområden utbildningar

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Utbildning i Barn-HLR

Utbildning i Första Hjälpen

Utbildning i D-HLR

HLR utbildning - Mer information

HLR utbildning för att matcha HLR-krav på jobbet

På en arbetsplats ska det finnas beredskap och rutiner för den aktuella verksamhetens art och risker, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. HLR utbildning är lösningen.

Det är verksamhetsansvarigs uppgift att se till att det finns relevant utbildning inom HLR

HLR-krav på jobbet

När fler på jobbet kan hjärt-lungräddning (HLR), ökar tryggheten och möjligheten att rädda livet på någon. HLR utbildning skall genomföras regelbundet – helst årligen – på alla arbetsplatser. Det är den verksamhetsansvariges uppgift. Genom att göra en investering i HLR utbildning på din arbetsplats kan du skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö samtidigt som du ökar möjligheten att rädda liv i en akut nödsituation. Att genomföra HLR-utbildning regelbundet, helst årligen, för alla anställda är i linje med  rekommendationerna. Personen som är verksamhetsansvarig bör prioritera HLR utbildning för att skapa en arbetsplats där alla kan agera snabbt och effektivt i nödsituationer. Genom att investera i utbildningen visar du att du prioriterar dina anställdas säkerhet och ger dem nödvändiga verktyg för att rädda liv och hantera akuta situationer.

HLR utbildning ger kunskap att rädda liv

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp.

För dig som är arbetsgivare/ansvarig

Vill du som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på en HLR utbildning, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge. Det är bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån. Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser. 

Att tänka på som arbetsgivare

1. Att alla – eller tillräckligt många – går HLR utbildningar regelbundet
2. Ha snabb access till hjärtstartaren samt
3. Ha rutiner för underhåll och larmkedja en

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.