HLR-dockor i utbildning

Under en HLR utbildning går man igenom de väsentliga delarna som man behöver kunna vid ett eventuellt hjärtstopp. Genom att använda sig av verklighetstrogna dockor i realistisk storlek känns träningen mer äkta och ger dig bättre förutsättningar för att vara förberedd och veta exakt vad du ska göra vid ett plötsligt hjärtstopp.

HLR-docka i olika storlekar

En HLR (Hjärt- och lungräddning) utbildning brukar rekommenderas att gå en gång per år och det vanligaste är att man går en kurs för vuxen-HLR, men det man ska ha i åtanke är att ett hjärtstopp kan drabba personer i alla åldrar. Därför är det viktigt att ha kontinuerliga HLR utbildningar med olika scenarios där man tränar på både vuxen- barn- och spädbarns dockor. Det vanligaste är att öva på vuxendockor i en torso-modell av exempelvis Little Anne eller Mini Anne. Och för träning på barn finns junior- och babydockor, exempelvis Mini Baby eller Baby Anne. Läs mer om våra dockor och tillbehör för HLR utbildning.

HLR-dockor till HLR utbildningar

Under en HLR utbildning med en certifierad HLR instruktör får man all kunskap som man behöver för att utföra hjärtkompressioner, inblåsningar och användandet av en hjärtstartare. Att utföra hjärtkompressioner med rätt kompressionsdjup och inblåsningar med rätt ventilationsvolym skiljer sig en del beroende på storleken på personen. På en vuxen person gör du hjärtkompressioner genom att du placerar din handlov med andra handen ovanför mitt på bröstkorgen medan på ett litet barn använder du bara två fingrar. Genom att använda verklighetstrogna dockor i realistisk storlek att träna på ökar man förutsättningarna för att vara ordentligt förberedd, och på så vis möjliggör man chansen för att rädda ett potentiellt liv.

Känner du dig osäker på hur man utför HLR och behöver färska upp minnet?
Boka en HLR-utbildning med en av våra certifierade instruktörer!

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.