Hjärtstartare hemma

En hjärtstartare till hemmet kan man se som en billig livförsäkring. Att ha en hjärtstartare hemma innebär att du alltid är redo om hjärtstoppet skulle inträffa. Chanserna för överlevnad vid ett hjärtstopp ökar markant om man är i gång med HLR redan vid första minuterna. När HLR (hjärt-lungräddning) är påbörjat är det viktigt att få på hjärtstartaren så snabbt som möjligt.

Investera i hjärtstartaren till hemmet

Många frågar sig om man kan ha en egen hjärtstartare hemma då det fortfarande är ganska ovanligt att ha en i hemmet, men givetvis kan du ha det. Att ha en hjärtstartare i hemmet och att veta vart din närmsta finns är viktigt. Drabbas en person av ett plötsligt hjärtstopp är det en trygghet att veta vart den närmsta hjärtstartaren finns. Tänk på att du kan ge någon du håller kär eller varför inte dig själv, en hjärtstartare i present, då vet du med säkerhet att dina nära och kära har en bra och välfungerande hjärtstartare hemma om hjärtstoppet skulle inträffa. Man får inte glömma att de flesta hjärtstopp sker i eller utanför hemmet.

Ingen utbildning behövs för en hjärtstartare hemma

En utbildning för hjärtstartare är inget måste för att ha en hjärtstartare hemma men det är något som vi rekommenderar alla att ha. Hjärtstartaren är i dag så välutrustad och tydlig i sina instruktioner, så den är väldigt enkelt och berättar exakt hur du ska gå till väga. Givetvis är det alltid en fördel om du är väl förbered om hjärtstoppet skulle inträffa. Hos oss på HLRgrossisten har vi utbildningar i både HLR (hjärt-lungräddning) och utbildning i hjärtstartare.

Är du intresserad av att veta mer om våra utbildningar i HLR (hjärt-lungräddning) och hjärtstartare så kan du läsa mer här.

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.