Hjärtsäkra bostadsområden

Känn dig trygg i ditt grannskap med en hjärtstartare nära till hands. Att investera i en hjärtstartare räddar liv, men att köpa en hjärtstartare själv som ingen annan vet om var den finns tappar sin poäng. Genom att hjärtsäkra ditt bostadsområde tillsammans med dina grannar kan ni öka möjligheten att rädda liv.

Investera i en hjärtstartare tillsammans

Fördelarna med en gemensam hjärtstartare i ett bostadsområde är många, kostnadsmässigt blir det billigare och ju fler som har tillgång till en hjärtstartare desto säkrare är du vid ett eventuellt hjärtstopp. Tänk på att även om man känner att hjärtstartaren är en dyr investering så är det en billig livförsäkring.

Hjärtstartaren tillsammans med HLR (Hjärt- och lungräddning) är ett måste

När ett hjärtstopp inträffar är alltid HLR (hjärt-och lungräddning) det första man ska göra. Sedan ska du koppla på hjärtstartaren som du smidigt ska ha tillgång till om ni har köpt en hjärtstartare för att stärka upp och hjärtsäkra just ert grannskap. Varje år inträffar det ca 10.000 hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige och chansen till överlevnad ökar markant om HLR (hjärt- och lungräddning) och om hjärtstartaren sätts in under de första minuterna. Med andra ord är hjärtstartaren och HLR livsviktigt.

Engagera dina grannar för ett hjärtsäkrat område

Tillsammans med dina grannar kan du hjärtsäkra just ditt bostadsområde, att gå ihop och göra en insats för alla i ert område. Ett hjärtsäkrat grannskap borde vara en prioritet bland alla bostadsområden. Det är viktigt att komma ihåg att ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, gammal som ung, och de flesta hjärtstoppen sker i eller i närheten av hemmet.

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.