Alla hjärtans dag – låt ditt hjärta må bra

Låt ditt hjärta må bra under årets alla dagar men framför allt visa kärlek för det under alla hjärtans dag. På HLR Grossisten tycker vi att det är extra viktigt att du tar hand om både ditt hjärta och de du håller kärt. Prioritera dig och dina nära och investera i en hjärtstartare, allt för att få tillbringa alla hjärtans dag tillsammans med dem i flera år till framöver.

Hjärtat behöver fysisk aktivitet

Det ditt hjärta behöver mest är fysisk aktivitet och att låta hjärtat pumpa. Detta för att det bidrar till att stärka hjärtmuskeln, vilket innebär att hjärtat tränas upp till att orka pumpa en större mängd syrerikt blod per sammandragning och behöver därmed inte slå lika många slag. När du tränar din kondition så sänks även vilopulsen och syreupptagningsförmågan blir bättre. 

Konditionsträning gör att det bildas fler små blodkärl i kroppens muskler som i sin tur gör det lättare för muskeln att ta upp syre och näring vilket gör att hjärtat kan jobba längre utan att tröttas ut. Det viktigaste med träningen är att man gör något som höjer pulsen, det behöver varken vara komplicerad eller jobbig. Det kan exempelvis vara en promenad, joggingrunda eller cykeltur. Träningen hjälper också till att hitta ett allmänt välbefinnande och minskar stress. Börja med något enkelt och öka successivt intensiteten i träningen för att utmana dig själv och ytterligare förbättra din kondition.

Prioritera ditt hjärta och gör sunda val  

Tillräckligt med sömn, äta nyttig och varierad kost, dricka måttligt med alkohol och hantera stress är grundläggande saker som förebygger hjärt-kärlsjukdomar. Att sluta med rökning är också en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. En av de vanligaste orsakerna till hjärtstopp är att den drabbade har en underliggande hjärtsjukdom, detta gör det ännu viktigare att försöka undvika dessa hjärtsjukdomar genom att ta hand om ditt hjärta. Tyvärr kommer hjärtstopp alltid att ske, och om olyckan är framme är snabb tillgång till en hjärtstartare livsavgörande. En person som får hjärtstopp och inte får omedelbar behandling med en hjärtstartare har ca 10% chans att överleva. Den siffran stiger hela vägen till 70% med direkt tillgång till hjärtstartare. Investera i en hjärtstartare och rädda livet på dig eller någon som du älskar. 

Gör dig själv och dina nära en tjänst och visa ditt hjärta den kärlek som den förtjänar genom hälsosamma vanor och en billig livförsäkring i form av en hjärtstartare. 

Investera i en hjärtstartare hos oss

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.