Akutväska PDV

Den senaste tiden har efterfrågan på PDV-väskor och traumaprodukter ökat kraftigt, främst inom den offentliga sektorn. Även om det kan kännas makabert att prata om förbandsmaterial som är tänkt att användas vid pågående dödligt våld är det viktigt att göra det. För hamnar man i en situation där någon skadas allvarligt kan det vara livsavgörande om en PDV-väska finns tillgänglig.

Varför är det viktigt att ha tillgång till en akutväska PDV?

I en situation där någon skadat sig allvarligt är det viktigt att snabbt ha tillgång till material som kan ta hand om den skadade och rädda personens liv. PDV står för pågående dödligt våld och våra färdiga PDV-väskor innehåller flera traumaprodukter som kan stoppa kraftiga blödningar som orsakats av bland annat stick- eller skottskador.

I väskan hittar du bland annat tourniqueter, som är ett avsnörande förband vid kraftiga artärblödningar. Du hittar även tamponerande förband och hemostatiska förband för att snabbare kunna kontrollera en kraftig blödning.

Vem borde ha en akutväska PDV?

En PDV-väska är aktuell i nästan alla miljöer då allvarliga blödningar kan uppstå både vid kraftigt våld och vid andra typer av olyckor. Under båda dessa omständigheter kan snabb behandling med blodstoppande förband anpassade för kraftiga blödningar vara livsavgörande.

Jobbar du i farliga miljöer där det kan vara svårt för räddningstjänst att ta sig fram, eller med maskiner där allvarliga olyckor kan ske är en PDV-väska högst aktuell. Vi har märkt att efterfrågan på denna typ av väska har ökat även hos jägare och med det ökande våldet i Sverige kan nästan vem som helst råka ut för våldsaktioner och behöva omedelbar hjälp. Då kan det vara avgörande att PDV-material finns tillgängligt för allmänheten.

Vi erbjuder marknadsledande akutväskor PDV i olika storlekar. Beställ din väska här.

Tillbaka till artiklar

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.