Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

SKAPA KONTO   |   LOGGA IN |   OM OSS     VÅRA VILLKOR   |   KONTAKT 08 - 715 08 00

Varukorgen är tom

HEM / KÖPRÅD HJÄRTSTARTARE / STANDARD HJÄRTSÄKER ZON

Standard Hjärtsäker Zon

Sverige har som enda landet i världen en nationell standard för Hjärtstartare i offentlig miljö. Standarden hjälper verksamhetsansvariga att hjärtsäkra fler arbetsplatser och publika miljöer för att rädda fler liv.

Vill du hjärtsäkra din arbetsplats?

Vi kan hjälpa er med råd om vad ni behöver tänka på vid köp av hjärtstartare samt att hjärtsäkra er arbetsplats och se till att ni följer svensk standard. Som Hjärtsäker Zon får ni marknadsföringsmaterial att använda fritt i såväl intern som extern kommunikation som vi som utbildningsföretag tillhandahåller.

Hjärt-Lungfondens projekt Hjärtsäkra Sverige

Årligen drabbas 10 000 personer i Sverige av plötsligt hjärtstopp, bara 5 % överlever. Med snabb insats av hjärt-lungräddning med hjärtstartare kan överlevnadsgraden öka till 75%.

Genom att vara en Hjärtsäker Zon har man beredskap om ett plötsligt hjärtstopp skulle inträffa och visar omtanke för sina gäster, besökare, kunder och anställda. Som Hjärtsäker Zon tar man också ett aktivt och långsiktigt beslut där ni har en plan för underhåll av era hjärtstartare och personalens kompetens.

     

Om Hjärtsäker Zon

Hjärt-Lungfondens projekt Hjärtsäkra Sverige resulterade bland annat i en ny svensk standard, så kallad Hjärtsäker Zon. HLR Grossisten – Dahl Medical var samarbetspartner och certifierad utbildare i projektet Hjärtsäkra Sverige som startades i januari 2013 av Hjärt-Lungfonden. Projektet avslutades under 2015 och därefter deltog HLR Grossisten – Dahl Medical tillsammans med Svenska HLR-rådet, Hjärt-Lungfonden, Svenska livräddningssällskapet samt tillverkare och utbildningsföretag i arbetet med den nya världsunika standarden SIS 280000 Hjärtsäker Zon.

Hjärtsäker Zon innebär bland annat att:
  • All personal vet var hjärtstartaren finns och kan hantera den
  • Det finns rutiner och beredskap för att kunna hantera ett hjärtstopp och larma 112
  • Det finns kompetens i hjärt-lungräddning så att hjälp omgående kan sättas in
  • Behandling med hjärtstartare kan ske inom 180 sekunder
  • Hjärtstartaren är registrerad i Sveriges Hjärtstartarregister

Standarden är gratis och finns för nedladdning här (extern länk).

BÄSTSÄLJARE - HJÄRTSTARTARE

Lifepak CR2 Wi-Fi

18 293 SEK

/ st


12 900

SEK

/ st

Philips HS1 inkl. standardväska

15 100 SEK

/ st


10 250

SEK

/ st

Philips HS1 exkl. väska

14 100 SEK

/ st


9 900

SEK

/ st

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!


En del av Dahl Medical AB

Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)8 715 08 00
info@hlrgrossisten.se 

Ⓒ Dahl Medical AB / HLR-Grossisten 2020 
All rights reserved.