HEM / HLR-Dockor / HLR-Dockor vuxen / ActFast övningsväst luftvägsstopp

ActFast – övningsväst för luftvägsstopp är ett bra hjälpmedel för HLR-instruktörer. Bland både vuxna barn är det vanligt att något fastnar halsen. Det kan vara mat eller andra föremål. Det är därför otroligt viktigt att lära sig hur man går till väga i en sådan situation. Denna väst ger möjlighet för deltagare att öva på varandra för att träna upp korrekt teknik för ryggdunk och buktryck. Detta gör träningen realistisk och åtgärderna vid luftvägsstopp blir effektivare när man har övat på scenariot innan. 

På framsidan av västen sitter en behållare med munstycke som ska efterlikna diafragman. Västens baksida har en ryggplatta som är till för att dämpa slagen, vilket gör att deltagarna kan använda full kraft när de övar. Skumgummibitar, som ska simulera matbitar, placeras i behållaren på framsidan och målet är att deltagarna ska få upp dessa bitar genom att använda rätt teknik och kraft i buktryck och ryggslag. 

Relaterade produkter

Docka Choking Charlie Luftvägsstopp

9 749

kr


Matbitar till Choking Charlie, 4 st

511

kr


Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


Lifepak CR2 defibrillator en vit hjärtstartare med ett rött hjärta. Runt om hjärtstartaren sitter ett svart handtag.