Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Varukorgen är tom

HEM / HLR UTBILDNINGAR

HLR utbildningar i Hjärt-Lungräddning på arbetsplatsen

HLR utbildningar finns hos oss på HLR Grossisten och vi utbildar i hjärt-lungräddning (HLR) och Första Hjälpen över hela landet, ute på arbetsplatser direkt hos kund. Alla instruktörer är registrerade i Svenska Rådet för HLR.

Mer information om HLR utbildning

Våra populära produktområden utbildningar

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Utbildningar i Barn-HLR

HLR-utbildningar med Första Hjälpen

HLR utbildning - Mer information

HLR utbildningar för att matcha HLR-krav på jobbet

På en arbetsplats ska det finnas beredskap och rutiner för den aktuella verksamhetens art och risker, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Utbildning är lösningen.

Det är verksamhetsansvarigs uppgift att se till att det finns relevant utbildning

HLR-krav på jobbet
När fler på jobbet kan hjärt-lungräddning (HLR), ökar tryggheten och möjligheten att rädda livet på någon. HLR-utbildningar skall genomföras regelbundet – helst årligen – på alla arbetsplatser. Det är den verksamhetsansvariges uppgift.

Kunskap att rädda liv
Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp.

För dig som är arbetsgivare/ansvarig
Vill man som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR-utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på HLR-utbildningar, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge. Det är bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån; Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser. 

Att tänka på som arbetsgivare
1. Att alla – eller tillräckligt många – går HLR-utbildningar regelbundet
2. Ha snabb access till hjärtstartaren samt
3. Ha rutiner för underhåll och larmkedja

Kontakta oss direkt för vägledning och råd för just din arbetsplats!

Har du frågor?

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittat svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Vill du att vi kontaktar dig? Använd formuläret här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Ring till oss : 010 - 179 38 80


En del av Dahl Medical AB
Org nr. 556482-6351

Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)10 179 38 80
info@hlrgrossisten.se 

Ⓒ Dahl Medical AB / HLR-Grossisten 2023  
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap